زاین جامعهای است از علاقهمندان به پژوهش دیزاین در سراسر جهان که دیزاین را به عنوان فعالیتی فرارشتهای و نظاممند برای گذار از وضعیت موجود به وضعیت بهتر تعریف میکند. در روز دهم شهریور ۱۴۰۰ برابر با یک سپتامبر ۲۰۲۱ ، زاین با حضور یک مهمان برجسته فعالیت رسمی خود را آغاز خواهد کرد.
مهمانی که دههها پیش با پژوهش در هویت و سنت ایرانی و با رویکردی فرارشتهای به دیزاین (که در آن روزگار چندان مرسوم نبود) چهرهای نو از ایران به دنیا نشان داد. مهمان ما، کیوان خسروانی بعد از چهار دهه برای نخستینبار در جامعهای با حضور متخصصین ایرانی از پل زدن میان فرهنگ و دیزاین سخن خواهد گفت.
ما مشتاقانه شما را به سرآغازِ زاین دعوت میکنیم تا بتوانیم به کمک هم زاین را به مرجعی معتبر برای پژوهش دیزاین به زبان پارسی تبدیل کنیم.
کیوان خسروانی طراح، معمار، تهیهکننده و نظریهپرداز معاصر است. او در هفتم مردادماه ۱۳۱۷ در تهران به دنیا آمد و پس از پایان تحصیلات متوسطه، در سال ۱۳۳۶ در دانشگاه برکلی آمریکا به فراگرفتن معماری پرداخت؛ یک سال بعد اما به دلیل علاقهٔ بیشتر به ساختار آموزش آتلیهای که متأثر از آموزش فرانسوی معماری بود، به ایران بازگشت و با پیگرفتن همان رشته در دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران زیر نظر هوشنگ سیحون ادامه تحصیل داد.
وی در سال ۱۳۴۱ از این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل و سپس به جهت دریافت مدرک با درجهٔ عالی و شاگرد اولی با بورسیهٔ دولت فرانسه به پاریس رفت تا به مدت دو سال در مدرسۀ معروف «بوزار» به تکمیل دانش خود در معماری بپردازد. کمی بعد به دانشگاه رُم رفت و در سال ۱۳۴۵ در اولین دورۀ مرمت آثار و ابنیۀ باستانی که با تمرکز بر رفع اشتباهات ترمیم آثار معماری پس از جنگ دوم جهانی و با همکاری یونسکو برپا شده بود شرکت کرد.
یک سال بعد، همزمان با بازگشت وی به ایران، نخستین جشن هنر شیراز در سال ۱۳۴۶ برگزار شد و او طراحی فضاهای جشن و نیز نورپردازی تخت جمشید و حافظیه را انجام داد و پس از آن هر چند تنها سه اثر معماری از خود بر جای گذاشت، به هدفِ کارآفرینی، احیا و نجات پارچههای سنتی ایرانی، به مدت سیزده سال سرگرم طراحی پارچه و لباس با الهام از صنایع دستی گوشههای ایران شد و در همین راستا، البسۀ مختلفی برای بسیارانی از جمله البسهٔ رسمی خانواده سلطنتی و آخرین ملکۀ ایران، طراحی کرد. تعدادی از این لباسها اینک در موزه مد شهر پاریس که به موزه گَلییِرا مشهور است، نگهداری میشود.
ایجاد بوتیک «نامبر وان» در تهران و طراحی و تولید لباس به هدف تغییر رفتار جوانان ایرانی در نظیفپوشی، برگزاری نمایشگاهی از اسکیسهایش در محله عودلاجان برای جلوگیری از تخریب بافت تاریخی عودلاجان و حفظ بافتهای قدیمی شهرها و حضور در نمایشگاههای دیزاین و چند سخنرانی در امریکا و اروپا را باید بر کارنامۀ او افزود.
میهمانسرای نائین، کتابخانۀ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گود زنبورک خانۀ تهران و ویلای خانوادگی فرمانیه تهران که در کمال تاسف بعدها برای برج سازی تخریب شد، همینطور معماری داخلی خانۀ ژرژ ساند در پاریس و طراحی شبستان مسجد جامع پاریس از جمله کارهای شهرۀ اوست.
/
لینک ثبت نام و حضور در این رویداد:
سلام. این ایونت ضبط شده؟ از کجا میتونم ضبط شدشو ببینم؟
سلام
بله ضبط شده، درصورتی که جز ثبتنام کنندگان رویداد بودید به زودی براتون ارسال میشه. در غیر اینصورت میتوانید گزیدههایی از آن را در اینستاگرام و یوتیوب زاین ببینید و البته در آیندهای نزدیک ویدیوی کامل آن هم در یوتیوب منتشر میشود.